Košta malo, a ukus je kao da je napravljen u najekskluzivnijoj poslastičarnici Iznenadili smo se kada smo došli od ovog recepta:
Potrebno :
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- 2 kasike kakaoa
- 1 prasak za pecivo
- 500ml mleka
- 250g secera
- 500ml vode
- vanilin secer
- 500ml mleka
- 5 kasika brasna
- 100g secera
Priprema:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika
brašna, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru.
Pečenu koru preliti skuvanim sirupom od 250 g šećera, 500 ml vode, 1
vanilinog šećera. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Fil: Od 0,5 l mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilinog šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi, dodati mu 250 g putera umućenog sa 1 kašikom šećera u prahu. Beli fil sipati preko kore. Preko belog fila preliti 3 štangle čokolade rastopljene sa malo putera
Izvor: http://lifestylespecijaliteti.info
0 Коментари