Interkontinental torta - Recept

 

Stari recept, nezaboravni ukus ! Interkontinental torta 

Sastojci :

  • 16 bjelanaca
  • 16 kašika šećera
  • 16 kašika sjeckanih oraha
  • 12 kašika mljevenih oraha
  • 4 kašike glatkog brašna Podravka

Krema :

  • 16 žumanaca
  • 16 kašika šećera
  • 1 l mlijeka
  • 10 kašika Gusnella Dolcela  
  • 250g putera
  • 100g čokolade za kuvanje
  • 100g kokosa
  • 100g sjeckanih oraha

Ukrašavanje torte

Priprema :

  1. Kore: Umutiti 4 kore sa po: 4 bjelanca i 4 kašike šećera (napraviti snijeg). U to ručno umiješati 4 kašike sjeckanih oraha, 3 kašike mljevenih oraha i jednu kašiku brašna. Po želji možete ubaciti mrvicu praška za pecivo.
  2. Krema: 16 žumanaca izmješati sa 16 kašika šećera, 10 kašika gustina i malo mlijeka, pa skuhati u preostalom mlijeku. Ohladiti, i u ohlađeno dodati 250 gr maslaca. Potom kremu podijeliti u tri dijela. 

    U prvi dio dodati 100 gr otopljene čokolade.

    U drugi dio dodati 100 gr sjeckanih oraha.

    U treći dio dodati 100 gr kokosa.

    Po želji možete umjesto kokosa dodati ili 100 gr čokolade ili 100 gr oraha. Neko ne voli kombinaciju oraha i kokosa.

     
    3.

    Tortu slagati: Prva kora-kokos krema-druga kora-čokoladna krema (odvojite par kašika za premazivanje torte)-treća kora-orah krema-četvrta kora-šlag krema čokolada umućena s par kašika čokoladne kreme (koju ste prethodno pripremili)

    Okolo tortu premazati s istom šlag kremom. Ukrasiti orasima ili čokoladom. Po Vašoj želji.

    Izvor/Coolinarka.com, brzi kolači

     

     

        

Постави коментар

0 Коментари