Stari recept, nezaboravni ukus ! Interkontinental torta
Sastojci :
- 16 bjelanaca
- 16 kašika šećera
- 16 kašika sjeckanih oraha
- 12 kašika mljevenih oraha
- 4 kašike glatkog brašna Podravka
Krema :
- 16 žumanaca
- 16 kašika šećera
- 1 l mlijeka
- 10 kašika Gusnella Dolcela
- 250g putera
- 100g čokolade za kuvanje
- 100g kokosa
- 100g sjeckanih oraha
Ukrašavanje torte
- 2 ili 3 kašike Čokoladne kreme prethodno spremljene
- Šlag krema čokolada Dolcela
Priprema :
- Kore: Umutiti 4 kore sa po: 4 bjelanca i 4 kašike šećera (napraviti snijeg). U to ručno umiješati 4 kašike sjeckanih oraha, 3 kašike mljevenih oraha i jednu kašiku brašna. Po želji možete ubaciti mrvicu praška za pecivo.
-
Krema: 16 žumanaca izmješati sa 16 kašika šećera, 10 kašika gustina i malo mlijeka, pa skuhati u preostalom mlijeku. Ohladiti, i u ohlađeno dodati 250 gr maslaca. Potom kremu podijeliti u tri dijela.
U prvi dio dodati 100 gr otopljene čokolade.
U drugi dio dodati 100 gr sjeckanih oraha.
U treći dio dodati 100 gr kokosa.
Po želji možete umjesto kokosa dodati ili 100 gr čokolade ili 100 gr oraha. Neko ne voli kombinaciju oraha i kokosa.
3.Tortu slagati: Prva kora-kokos krema-druga kora-čokoladna krema (odvojite par kašika za premazivanje torte)-treća kora-orah krema-četvrta kora-šlag krema čokolada umućena s par kašika čokoladne kreme (koju ste prethodno pripremili)
Okolo tortu premazati s istom šlag kremom. Ukrasiti orasima ili čokoladom. Po Vašoj želji.
Izvor/Coolinarka.com, brzi kolači
0 Коментари