Definitivno jedan od najlepših predloga koji smo dobili, bogata čoko plazma torta koja jednim parčetom svakog zasiti.
- 4 belanca
- 100g šećera
- 30ml vode
- 60g oraha
- 50g brašna
- 10g graška za pecivo
- 100gr čokolade
- 30ml leka
- 4žumanca
- 1 litar mleka
- 120 pudinga od vanile
- 10 kasika secera
- 250g maslaca ili margarina
- 150g šećera u prahu
- 200g čokolade
- 200g plazma keksa
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 24 cm.Peći 15 – 20 minuta, zavisno od rerne.Dok se kora peče možete skuvati fil.Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati odoaktivno 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.Kad mleko provri zakuvati pudinge i mešati.Kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.
Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.Prvom delu dodati pola vanil apudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.Dobijenom kremu dodati plazma keks i umutiti.
Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.Meni u ovom slučaju nije bilo potrebno.Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.Otopiti 100 gr čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.
Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem.Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji.Mi smo odgore posuli sa izblendiranim orasima, keksom i čokoladom.Tortu ostaviti da dostoji bar nekoliko sati pre služenja da kora otpusti.
Izvor/Domaći Kolači , informer.rs
0 Коментари