Eurokrem kocke !

 

 

 

Eurokrem kolac, na prvi ukus bit će te zaljubljeni !

SASTOJCI:

  • BISKVIT:
  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žlica ulja
  • 3 žlice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice čokolade u prahu
  • 3 žlice pečenih mljevenih lješnjaka
  • 150 ml čokoladnog mlijeka za preliti biskvit
  • KREMA:
  • 1 l mlijeka
  • 100 gr šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica svijetlog eurokrema
  • 5 žlica tamnog eurokrema
  • DEKORACIJA:
  • 200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA KREME

1. U zdjelu dodajte puding, šećer i malo mlijeka, sastojke pomiješajte.

2. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i stavite kuhati.

3. Nakon što mlijeko zavri sklonite ga sa strane.

4. Umiješajte pripremljeni puding i vratite ga kuhati.

5. Kuhani puding ulijte u zdijelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi.

6. Ohlađenu smjesu izradite mikserom.

7. Podijelite na dva jednaka dijela.

8. U jedan dio dodajte svijetli eurokrem, te ga izradite.

9. Dodajte pola izrađenog šlaga, zatim sve izradite mikserom.

10. U drugi dio dodate tamni eurokrem, te ga izradite.

11. Dodajte preostalu polovinu izrađenog šlaga, sve izradite mikserom.

PRIPREMA BISKVITA

1. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo.

2. U zdjelu dodajte jaja i šećer, pjenasto ih izradite.

3. Dodajte ulje i mlijeko, kratko sjedinite sastojke manjom brzinom.

4. Nastavite dodavati pripremljeno brašno, čokoladu u prahu i lješnjake, sastojke sjedinite manjom brzinom.

5. Tepsiju dimenzija 20 x 35 cm pouljite i pobrašnite.

6. Pripremljenu smjesu ulijte i rasporedite u tepsiji.

7. Stavite peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

8. Nakon što izvadite biskvit iz pećnice, još vrućeg prelijte čokoladnim mlijekom, te ga ostavite da biskvit upije i da se ohladi.

EUROKREM KOCKE SLAGANJE

1. Biskvit premažite svijetlom kremom.

2. Premažite tamnu kremu.

3. Izradite vrhnje za šlag, te ga rasporedite preko kreme

4. Kolač ostavite u frižideru da se stegne, najbolje preko noći.

Izvor/ Kolaci.biz / Radio Berane

 

 

 

 

 

Постави коментар

0 Коментари