Kinder bueno kolač bez pečenja

 


SASTOJCI:

  • PODLOGA:
  • oko 300 gr petit keksa
  • 250 gr tamnog eurokrema (Nutella i sl…)
  • KREMA:
  • 500 ml mlijeka
  • 1,5 puding od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 250 gr mascarpone sira
  • 2 vanilin šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 100 gr prženih i mljevenih lješnjaka
  • mlijeko za umakanje keksa
  • GANACHE:
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za šlag

1. Prvo započnite sa pripremom kreme da bi se hladila.
2. U posudu dodajte puding i šećer, pomiješajte sa malo mlijeka.
3. Ostatak mlijeka stavite kuhati.
4. Kada mlijeko zakuha umiješajte pripremljene sastoje i stavite kuhati sve zajedno.
5. Nakon što je puding kuhan, ulijte ga u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom.
6. Ostavite da se ohladi.
7. Za to vrijeme na tacnu postavite obruč promjera 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u tepsiji, ako nemate obruč.
8. Kekse umačite u mlijeko i slažite na tacnu.

9. Eurokrem otopite u mikrovalnoj i rasporedite preko keksa.
10. Nastavite umakati kekse u mlijeko i slažite preko eurokrema.
11. Tako pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate kremu.
12. Kada se puding ohladio izradite ga mikserom.
13. Dodajte mascarpone i vanilin šećer, te sjedinite.
14. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali ga nemojte premutiti, stanite sa miksanjem u trenutku kada šlag ne klizi s posude.
15. Šlag dodajte u puding i lagano kratko špatulom miješajte.
16. Dodajte lješnjake i nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine.
17. Kremu rasporedite preko keksa u obruču.
18. Kolač stavite u frižider dok pripremate ganache.
19. Za ganache vrhnje za šlag grijte na srednjoj temperaturi do vrenja.
20. Prelijte preko nasjeckane čokolade za kuhanje.
21. Miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim ju prohladite i prelijte po kolaču.

 22. Kolač ostavite u frižideru najbolje preko noći, da keksi omekane, a ostali sastojci se stegnu.

Izvor/kolaci.biz natašine slastice

 

Постави коментар

0 Коментари