Havana torta koja se ne peče !

 


Havana torta je sama po sebi dekorativna i super mi je što ju samo složite i to je to. Znam da ima puno domaćica koje vole pripremati kolače i torte, ali ponekad im tempo života to ne dozvoljava i onda su ovakvi brzinski recepti dobrodošli.

SASTOJCI:

  • 150 gr prženih mljevenih lješnjaka
  • 150 gr mljevenih napolitanki od lješnjaka
  • 500 gr mascarpone sira
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 70 gr šećera u prahu
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

HAVANA TORTA PRIPREMA

1. Prvo sameljite pržene lješnjake i napolitanke, te pomiješajte.

 2. Čokoladu nasjeckajte i prelijte ju uljem, tako zajedno istopite u mikrovalnoj ili na pari.

3. U zdjelu dodajte mascarpone sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu, sastojke izradite mikserom.

4. Možete započeti slaganje.

5. Na tacnu postavite obruč od 24 cm.

6. Mljevene lješnjake i napolitanke posipajte po dnu, zatim ih malo utisnite.

7. Dio kreme rasporedite po toj podlozi.

8. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.

9. Istopljenu čokoladu pomoću fišeka prošarajte.

 

10 . Kremu rasporedite tako da ju odgurujete, a ne da ju povlačite.

11. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.

12. Prošarajte istopljenu čokoladu.

13. Rasporedite kremu.

14. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.

15. Prošarajte istopljenu čokoladu.

16. Rasporedite kremu.

17. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke, ali manje nego što ste to činili prilikom slaganja.

18. Prošarajte istopljenu čokoladu.

19. Kolač stavite u frižider da se stegne.

Izvor/ kolaci.biz

 

 

 

 

 

 

 

Постави коментар

0 Коментари