Havana torta je sama po sebi dekorativna i super mi je što ju samo složite i to je to. Znam da ima puno domaćica koje vole pripremati kolače i torte, ali ponekad im tempo života to ne dozvoljava i onda su ovakvi brzinski recepti dobrodošli.
SASTOJCI:
- 150 gr prženih mljevenih lješnjaka
- 150 gr mljevenih napolitanki od lješnjaka
- 500 gr mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 70 gr šećera u prahu
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
HAVANA TORTA PRIPREMA
1. Prvo sameljite pržene lješnjake i napolitanke, te pomiješajte.
2. Čokoladu nasjeckajte i prelijte ju uljem, tako zajedno istopite u mikrovalnoj ili na pari.
3. U zdjelu dodajte mascarpone sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu, sastojke izradite mikserom.
4. Možete započeti slaganje.
5. Na tacnu postavite obruč od 24 cm.
6. Mljevene lješnjake i napolitanke posipajte po dnu, zatim ih malo utisnite.
7. Dio kreme rasporedite po toj podlozi.
8. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.
9. Istopljenu čokoladu pomoću fišeka prošarajte.
10 . Kremu rasporedite tako da ju odgurujete, a ne da ju povlačite.
11. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.
12. Prošarajte istopljenu čokoladu.
13. Rasporedite kremu.
14. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke.
15. Prošarajte istopljenu čokoladu.
16. Rasporedite kremu.
17. Posipajte mljevene lješnjake i napolitanke, ali manje nego što ste to činili prilikom slaganja.
18. Prošarajte istopljenu čokoladu.
19. Kolač stavite u frižider da se stegne.
Izvor/ kolaci.biz
0 Коментари